Minimale inspanning en maximale smaak; de zomer vraagt om samen tafelen en zomerse recepten. Deze gerechten zijn simpel om te maken, feestelijk om te serveren en om je vingers bij af te likken. Ook maak je zeker weten indruk op je familie, vrienden of gezin en is er voor iedereen wat wils. Oh, en vergeet niet voor te proeven!
Zomergroen - Frisse salade met aardbeien, walnoten en mozzarella
Ingrediënten voor vier personen
150 gram rucola | 200 gram Hollandse aardbeien | 100 gram mini mozzarella | 100 gram groene aspergetips | 50 gram walnoten | 2 eetlepels balsamico azijn | 2 eetlepels olijfolie | handje verse basilicum | zout en peper
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten drie tot vier minuten op middelhoog vuur goudbruin. Laat ze vervolgens op een bord afkoelen. Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges in ongeveer drie minuten beetgaar. Spoel ze vervolgens onder koud stromend water. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de kleine aardbeien en snijd de grote aardbeien in kwarten. Laat de mini mozzarella uitlekken.
Verdeel de rucola over een grote schaal en besprenkel met de olijfolie. Verdeel de mozzarella, groene aspergetips, aardbeien en walnoten over de rucola. Besprenkel vervolgens met balsamico azijn naar smaak. Maak de salade af met peper en zout en blaadjes basilicum. Bon appetit!
Let’s meat up! - Stoere runderburger met cheddar, bacon en uienrelish
Ingrediënten voor vier personen
4 hamburgerbroodjes | 4 verse runderburgers van 100 à 150 gram | 1 krop baby romaine sla | 4 plakjes cheddar | 8 plakjes bacon | 1 ui, gesnipperd | 3 tomaten, in plakjes | Sweet Baby Ray’s barbecue saus | Hellmann’s mayonaise | 2 eetlepels balsamico azijn | 1 theelepel bruine basterdsuiker | ongezouten boter | olijfolie | zout
Aan de slag
Verhit de barbecue tot ongeveer 200 graden. Verhit ondertussen een koekenpan met boter en olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui met een snufje zout tot de ui mooi zacht is. Voeg de basterdsuiker en balsamico azijn toe en bak ongeveer vijf minuten mee. Doe de uienrelish vervolgens in een kommetje.
Snijd de broodjes doormidden en besprenkel de binnenkant met een beetje olijfolie. Leg de broodjes met de binnenkant op het rooster van de barbecue en grill ze kort mee. Dit kan direct boven de kolen, maar pas wel op; het gaat erg snel! Ga hierna aan de slag met het kort grillen van de bacon totdat de spek krokant is. Dit doe je indirect zodat de bacon niet verbrand.
Nu is het tijd voor de burgers! Grill de burgers direct boven de kolen. Hoe lang is afhankelijk van de dikte van het vlees. Houd gemiddeld drie minuten per kant aan. Verplaats de burgers vervolgens naar de indirecte kant van de barbecue en leg op elke burger een plakje cheddar. Zo kan de burger nog even doorgaren en smelt tegelijkertijd de kaas.
En nu: bouwen maar! Smeer de onderste helft van het broodje in met barbecue saus en mayonaise en leg er een paar blaadjes baby romaine sla, plakjes tomaat, de burger met cheddar, bacon en uienrelish op. Doe de bovenkant van het broodje erop en klaar ben je! Pssst… Lekker met zoete aardappelfrietjes en mayonaise on the side. Aanvallen maar!
Ijspret - Zomerse fruitijsjes met mango, passievrucht en kokos
Ingrediënten voor ± 8 ijsjes
ijsvormpjes | ijsstokjes | 500 gram diepvries mango | 250 milliliter kokosroom | 250 gram diepvries passievrucht | sap van 1/2 limoen | 3 theelepels vanille extract | 50 gram pistachenoten
Aan de slag
Haal de mango en de passievrucht uit de vriezer en laat beide op een apart bord rustig ontdooien. Doe vervolgens de mango en passievrucht samen met het limoensap in een blender en mix voor één tot twee minuten totdat het mengsel glad en romig is. (Tip: wil je geen passievruchtpitjes in de ijsjes? Zeef het mengsel dan eerst voordat je het in de vormpjes doet). Vul de ijsvormpjes vervolgens tot ongeveer 70 procent met het mango-passievruchtmengsel en plaats een ijsstokje in het midden van elk vormpje. Plaats de ijsvormpjes in de vriezer voor ongeveer 30 minuten.
Doe de kokosroom en vanille extract in een kom en mix met een garde tot een egaal mengsel. Haal de ijsvormpjes met het mango-passievruchtmengsel uit de vriezer en vul de vormpjes tot ongeveer 95 procent met de kokos-vanilleroom. Doe de ijsvormpjes vervolgens weer voor 30 minuten in de vriezer.
Hak de pistachenoten in kleine stukjes. Haal de ijsvormpjes weer uit de vriezer en vul de laatste vijf procent van de vormpjes met de kleine stukjes pistache. Dek de vormpjes vervolgens goed af, doe de vormpjes weer in de vriezer en laat ze staan tot de ijsjes volledig bevroren zijn.
Zijn de ijsjes klaar? Haal ze dan uit de vriezer en laat ze vijf tot tien minuten staan. Zo kun je de ijsjes makkelijker uit de vormpjes halen. Enjoy!
Krijg jij de kriebels om lekker te gaan koken om vervolgens heerlijk te gaan dineren met familie/vrienden? Vergeet dan niet dat servies hierbij onmisbaar is. In onze winkel vind je boordevol servies en andere decoratie om jouw zomerse tafel aan te kleden. Zien we je snel?