Wat kost een nieuwe keuken?

Wat kost een nieuwe keuken?
Bezig met laden...

Laten we direct maar met de deur in huis vallen, een gemiddelde keuken kost bij ons tussen de 15.000 en 20.000 euro. De kosten van jouw nieuwe keuken zijn echter wel afhankelijk van veel verschillende variabelen en factoren. Hier gaan we later in deze blog verder op in.

Wat kost een nieuwe keuken inclusief montage?

Bij de aankoop van een nieuwe keuken kunnen ook bijkomende kosten horen zoals montagekosten. De montage van een nieuwe keuken bedraagt tussen de 1.000 en 1.500 euro. De totaalprijs van de montage is volledig afhankelijk van de meters in jouw situatie.

 

 

Wanneer je kiest voor een keuken met montage, dan zijn er verschillende werkzaamheden die onze monteurs voor jou kunnen uitvoeren. Dat zijn de volgende werkzaamheden:

  • (De)monteren van jouw keuken
  • Aansluiten en uitleggen van de keukenapparatuur
  • Stuc- en/of tegelwerk
  • Verleggen van water- of elektriciteitsleidingen
  • Leggen van een nieuwe vloer

Kies jij voor een keuken inclusief montage, dan wordt jouw keuken volledig gebruiksklaar opgeleverd. Hoe fijn is dat?! Er komt een schoonmaakservice langs om alles op te ruimen en schoon te maken zodat jij diezelfde avond kunt koken in jouw nieuwe keuken. En dat alles zonder extra kosten te rekenen!

 

 

Kies jij ervoor om jouw keuken zelf te monteren? Dat kan! Van tevoren komen we dan wel altijd langs om in te meten, waar we geen meerprijs voor rekenen. Wij doen dit om er zeker van te zijn dat de keuken volledig in jouw situatie past en dat de maten correct zijn.

Welke factoren bepalen voornamelijk de kosten van een nieuwe keuken?

Er zijn enkele factoren die de prijs van jouw nieuwe keuken bepalen. Dat zijn de volgende factoren:

  • Meubelen | Met de meubelen van een keuken worden de keukenkastjes bedoeld. Afhankelijk welk merk je kiest bepaalt dit de prijs van jouw keuken.
  • Werkblad | Op het gebied van werkbladen zijn verschillende materialen mogelijk, dit bepaalt ook de prijs van de gehele keuken. Kies je een werkblad van bijvoorbeeld marmer, keramiek of composiet is dit kostbaarder dan bijvoorbeeld een kunststoffen werkblad.
  • Apparatuur | Welk merk keukenapparatuur je kiest, bepaalt de kosten van de keuken.
  • Diversen | Onder diversen verstaan we de achterwand, verlichting, de keuze voor bijvoorbeeld een Quooker en het meerwerk zoals het verleggen van leidingen.

 

Wat zijn de kosten van een keukenrenovatie?

De kosten van een keukenrenovatie zijn afhankelijk van jouw wensen. De vraag is wat je wilt gaan aanpakken. Is jouw apparatuur verouderd of wil je nieuwe keukenfronten?

 

Er kunnen soms een aantal redenen zijn om te kiezen voor keukenrenovatie in plaats van een nieuwe keuken. Wanneer je bijvoorbeeld niet lang wilt wonen in jouw woning, maar jouw keuken wel een nieuwe look and feel wilt geven dan is een keukenrenovatie een goede oplossing. Wanneer een groot deel al eerder vervangen is, dan kun je ook kiezen voor een keukenrenovatie.

 

 

De kosten van een keukenrenovatie is afhankelijk van hetgeen jij wilt aanpakken. Kies je voor nieuwe keukenfronten, dan kun je rekenen op gemiddeld 120,- euro per paneel. Wil je graag nieuwe apparatuur, dan is het afhankelijk van welk merk je de keukenapparatuur wilt wat de kosten zijn.

En nu?

Wanneer je nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden voor een nieuwe keuken? Neem dan eens een kijkje in onze inspiratie brochure met keukens uit onze eigen showroom. Je kunt ook bij ons langskomen om sfeer te proeven. Bekijk onze openingstijden of boek direct een afspraak zodat een keukenadviseur voor je klaar zit.

Ik wil een afspraak inplannen Ik ben op zoek naar inspiratie

loader
Bezig met laden...