De vijf keukentrends van 2024

De vijf keukentrends van 2024
5 juni 2023

Opzoek naar inspiratie en ideeën voor jouw nieuwe droomkeuken? Sommige trends van de afgelopen jaren blijven populair, maar er komen ook steeds meer nieuwe trends bij. Benieuwd welke dit zijn? En benieuwd hoe je de vijf keukentrends van 2024 kunt toepassen in jouw nieuwe keuken? Ontdek hieronder de trends.

Alle foto's in deze blog zijn gemaakt in onze eigen keukenshowroom!

Keukentrend 1 | Zachte & harmonische kleurcombinaties

Steeds vaker bevindt de keuken zich zowel letterlijk als figuurlijk in het hart van het huis. Alle leden van het gezin ontmoeten elkaar daar en daarmee is de keuken één van de meeste gebruikte ruimtes in huis. Het is niet alleen belangrijk dat de keuken functioneel is, deze moet ook het liefst aansluiten op de woon- en interieurstijl van de rest van het huis. Hoe mooi is het wanneer jouw keuken en de rest van het huis zich goed met elkaar laten combineren.

Daarom zie je in 2024 veel zachte & harmonische kleurcombinaties terug in de keuken. Denk hierbij aan kleuren die ook veel in de woonkamer worden toegepast, zoals (olijf)groen, beige, zand, terracotta en bruin. Daarbij kun je deze kleuren ook goed combineren met natuurlijke materialen wat tegenwoordig ontzettend populair is.

Keukentrend 2 | De welbekende leefkeuken

Zoals eerder benoemd is voor velen de keuken één van de meest centrale plekken in huis, of wordt het vaak gezien als het hart van het huis. De welbekende leefkeuken blijft daarom in 2024 ook een belangrijke keukentrend. In een fijne leefkeuken mag het eigenlijk aan niks ontbreken. Een keuken met kookeiland is hiervoor de beste oplossing om te zorgen dat alles samenkomt. Aan het eiland kun je werken, koken, de afwas doen of gewoon alledrie tegelijk.

Daarbij is het belangrijk dat de leefkeuken genoeg zitplekken heeft. Op deze manier kan er gezellig gekletst worden met degene achter het fornuis. In de ochtend samen met de hele familie ontbijten en in de avond borrelen met vrienden. Het is allemaal mogelijk! In de leefkeuken zien we daarom ook veel barkrukken terug zodat er voor iedereen genoeg ruimte is. In 2024 maken we van de keuken een bruisende plek boordevol gezelligheid!

Keukentrend 3 | De meest technische snufjes

Deze trend zien we natuurlijk al langer in de keukentrends, toch kan deze ook dit keer niet in het rijtje ontbreken. In de wereld van keukens blijven de technische snufjes zich door en door ontwikkelen. De high tech van nu sluit perfect aan op de behoeftes van eenieder. En dat maakt het toch allemaal net even een stukje makkelijker in de keuken.

Neem bijvoorbeeld de nieuwste innovatie van Novy, de Novy Panorama. Met deze toevoeging aan jouw keuken wordt koken pas echt een feestje. De Novy Panorama is een afzuiging verwerkt in een kookplaat. Met de integratie van de afzuigkap in het werkblad zorg je ervoor dat er grenzeloze vrijheid wordt gecreëerd in jouw droomkeuken.

Of de nieuwe iQ700 ovenserie van Siemens waar technologie en design samenkomen waardoor al je zintuigen worden gestimuleerd. Met alle intelligente functies van de oven kun je meer tijd besteden aan hetgeen wat jij belangrijk vindt en dat is samen tafelen met familie en/of vrienden.

Keukentrend 4 | Back to retro

De retrolook uit de jaren '70 is weer helemaal terug van weggeweest! In deze trend vind je opvallende prints, vormen en andere elementen uit de retro periode. Kleuren zoals groen, okergeel en pastel worden in deze trend met elkaar gecombineerd. De keuze is aan jou! Ga je all-in en voor een volledige retro keuken of pas je het subtieler toe met bepaalde elementen zoals een retro koelkast of ander retro keukenapparatuur.

Met een opvallend werkblad, iets wat je tegenwoordig ook steeds meer ziet, kun je jouw retro keuken flink opvrolijken. Want het werkblad bepaalt voor een groot deel de uitstraling in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een terrazzo werkblad gecombineerd met een felle achterwand voor een gaaf contrast.

Keukentrend 5 | Zeg het met marmer

Nog een blijvende trend die we vaker zien terugkomen in de keukentrends van de afgelopen jaren. We hebben het dan natuurlijk over marmer. Met marmer straalt een keuken luxe en elegantie uit. Of je nu kiest voor een marmer(look) achterwand, aanrechtblad of beide. Hiermee krijg je gegarandeerd een unieke sfeer in jouw keuken. Daarbij kun je marmer ook super goed combineren met andere kleuren en materialen. Dus kun je jouw droomkeuken realiseren!

Wil je de gaafste en nieuwste keukentrends toepassen in jouw keuken? Kom dan langs in onze winkel en laat je informeren door onze keukenadviseurs in onze showroom.

Maak hier jouw afspraak Doe keukeninspiratie op

loader
Bezig met laden...