Keuken renovatie, dit is wat je moet weten:

Keuken renovatie, dit is wat je moet weten:
Bezig met laden...

Sta je op het punt om jouw keuken aan te pakken omdat deze aan vervanging toe is? Dan sta je voor een belangrijke keuze: renoveren of volledig vernieuwen. Wij geven jou de voor- en nadelen van beide opties. Of je nu kiest voor keuken renovatie of een nieuwe keuken, wij helpen jou bij het nemen van de juiste beslissing. 

Keuken vernieuwen of renoveren?

Er zijn een aantal redenen waarom een keuken renovatie een betere keuze is dan een nieuwe keuken en vice versa. Op de voor- en nadelen hiervan gaan we dadelijk in. Er zijn namelijk enkele factoren die je overweging moet nemen om te kiezen voor een keuken vernieuwen of renoveren.

 

 

Denk van tevoren goed na wat je beschikbare budget is, afhankelijk daarvan kun je inschatten of het haalbaar is om een nieuwe keuken te kopen of dat het beter is om alleen te gaan renoveren. Ook is het goed om na te denken over wat je graag aangepast wilt hebben. Wil je graag grote veranderingen of zijn het subtiele wijzigingen in jouw keuken?

 

De levensduur van jouw huidige keuken kan een keuze zijn om de keuken aan te gaan pakken. Maar het beschikbare budget en de wensen wat er anders moet zijn, doen jou beslissen of je kiest voor het renoveren van de keuken of jouw keuken volledig vernieuwen.

 

Voor- en nadelen van een nieuwe keuken

Kies je voor een nieuwe keuken, dan kun je de ruimte volledig opnieuw ontwerpen en al jouw wensen en behoeften verwerken in de nieuwe keuken. Je kunt kiezen voor de nieuwste technologieën en materialen. Echter is dit vaak een duurdere optie dan renovatie, door de materiaal- en arbeidskosten.

 

 

De conclusie is wanneer je kiest voor een nieuwe keuken, dan biedt dat de mogelijkheid voor een frisse start in jouw keuken met nieuwe materialen en apparaten die aansluiten bij jouw wensen. Hier staan meer kosten tegenover dan bij een keuken renovatie. Toch biedt een keuken renovatie minder flexibiliteit. Afhankelijk van jouw budget, beschikbare tijd en persoonlijke voorkeuren kun je de beste beslissing maken voor jouw situatie. 

Voor- en nadelen van een keuken renovatie

In verhouding is een keuken renovatie over het algemeen veel goedkoper dan een nieuwe keuken. Je kunt namelijk bestaande elementen hergebruiken en slechts bepaalde elementen vervangen. Ondanks dat de kosten lager zijn, kan het voorkomen dat er toch tegen onverwachte kosten ofwel extra uitgaven aangelopen wordt.

 

 

Door te gaan renoveren kun je het karakter en de charme van je keuken behouden. Vooral heel erg belangrijk in oudere woningen waar je het karakter wilt behouden. Toch kunnen oude elementen beperkingen opleggen aan moderne elementen die je wilt toepassen.

 

Een keuken renovatie biedt dus een kostenbesparing en snellere manier om je keuken op te frissen, terwijl het karakter en de structuur van de oude keuken behouden blijft. Echter moeten deze beperkingen in ontwerp en onverwachte extra kosten worden overwogen. Afhankelijk van je wensen en budget kan een renovatie een goede keuze zijn maar weeg altijd de voor- en nadelen tegen elkaar af.

 

Wat zijn de kosten van een keuken renovatie?

De kosten van een keukenrenovatie zijn volledig afhankelijk van hetgeen jij wilt aanpakken. Wil je alleen de look and feel aanpassen van jouw keuken door de keukenfronten te vervangen? Of is jouw apparatuur aan vervanging toe? Dat maakt het verschil in kosten, dus het is van tevoren goed om te bedenken wat je graag wilt renoveren. Dan kan er een kostenindicatie worden gegeven. Wat de kosten zijn van nieuwe keukenfronten, daar gaan we dadelijk op in. De kosten van nieuwe apparatuur is afhankelijk van welk merk je de apparatuur wilt.

 

Keuken renovatie omdat je erop uitgekeken bent?

Heb jij nog een redelijk jonge keuken, maar heb je hier schade aan of ben je erop uitgekeken? Een keukenrenovatie kan een goede manier zijn om je keuken nieuwe leven in te blazen en het gebruiksgemak te verbeteren. Je kunt ervoor kiezen om maar een paar elementen te vervangen, zonder een hele grote renovatie. 

Keukendeurtjes vervangen en wat de kosten zijn?

Ben je klaar met de kleur van jouw keukenfronten of is er door de jaren heen schade ontstaan aan de deurtjes? Dan heb je de optie om er nieuwe keukendeurtjes in te laten zetten. Kies je voor nieuwe deurtjes, dan krijgt jouw keuken een frisse en moderne uitstraling. Je krijgt het gevoel van een nieuwe keuken, maar hebt niet de volledige kosten van een nieuwe keuken.

 

 

Kies je voor nieuwe keukenfronten, dan kun je rekenen op gemiddeld 120,- euro per paneel. De kleur, het materiaal en het formaat kunnen ervoor zorgen dat de prijs meer of minder wordt.

 

Renovatie van het keukenblad?

Heb je last van slijtage of schade aan jouw keukenblad? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen deze te vervangen. Na verloop van tijd kunnen er krassen, deuken, vlekken en brandplekken zijn ontstaan. Met een nieuw werkblad is dit probleem verholpen en ziet jouw keuken er weer als nieuw uit.

 

 

De kosten van een nieuw werkblad kunnen sterk variëren. Het is volledig afhankelijk van het materiaal, de afmetingen en eventuele extra functies. Je hebt de keuze van een kunststof werkblad tot een granieten werkblad en van marmer tot composiet en meer. De mogelijkheden zijn daarin zeer divers en daarom de kosten ook.

En nu?

Jaarlijks renoveren wij tientallen keukens. Wil je hier verder over praten of eerst inspiratie opdoen? Kijk dan in onze inspiratie brochure met keukens uit onze eigen showroom. Je kunt ook bij ons langskomen om sfeer te proeven. Bekijk onze openingstijden of boek direct een afspraak zodat een keukenadviseur voor je klaar zit.

Ik wil een afspraak inplannen Ik ben op zoek naar inspiratie

loader
Bezig met laden...